8.04.2016

συνάντηση Καραμπέτσου, Μελισουργού, Μαυρομάτη με το πρόσχημα της συναίνεσης

Συνάντηση Καραμπέτσου, Μελισουργού, Μαυρομάτη πραγματοποιήθηκε με το πρόσχημα της συναίνεσης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφερε τα επιθυμιτά αποτελέσματα.
Στην συνάντηση ακούστηκαν διάφορα και παρά την αναμφισβήτητη δυναμική Καραμπέτσου (σε σχέση με τους άλλους δύο) ήταν ο μόνος  που δεν έβαλε όρους σε μια συνεργασία.
Στην συνάντηση δεν καλέστηκε η παράταξη Στουραίτη που αυτή την στιγμή έχει ανεβάσει ρυθμούς και υπάρχει μεγάλη συσπείρωση στις τάξεις της!
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μελισσουργός που κατηγορούσε τον Μαυρομάτη τα τελευταία χρόνια θα συνεργαστεί μαζί του.
Τα σωματεία βέβαια καταδικάζουν  βέβαια τέτοιες ενέργειες όπου κάποιοι αποφασίζουν   εν αγνοία τους!
παραθέτουμε συνέντευξη του 2010 του Γιώργου Μελισσουργού για τα τεκταινόμενα της ΕΟΠΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ: «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Μελισσουργός απέστειλε στον Τύπο επικριτική επιστολή για την διοίκηση της ΕΟΠΕ ύστερα και από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών:...

Ελληνική Παροιμία: «Ο ψεύτης & ο κλέφτης τον 1ο χρόνο χαίρονται!!!»

Στην περίπτωση βέβαια της ΕΟΠΕ, ο Πρόεδρος δεν πρόφτασε να χαρεί την …. Δημοκρατική του εκλογή, ούτε μισό χρόνο!!
Δεν μου αρέσει, επί της αρχής, να οξύνω μία αντικειμενικά δυσάρεστη κατάσταση, και ειδικά όταν το δυστυχισμένο βόλεϊ είναι το μεγάλο θύμα της υπόθεσης.
Όμως επειδή από τις 29 Ιουλίου, η συντονιστική μας ομάδα, έχει επιδείξει ένα ιδιαίτερα ήπιο και υπεύθυνο πρόσωπο, σχολιάζοντας πολύ λίγα και επιλεκτικά γεγονότα, σε σχέση με όσα πραγματικά συμβαίνουν τόσους μήνες στην Ομοσπονδία, πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να κάνουμε το ίδιο, για να αποφευχθεί η για μία ακόμα φορά, συντονισμένη παραπληροφόρηση του κόσμου, σχετικά με τα οικονομικά και την ενδεχόμενη διακοπή των Πρωταθλημάτων.
1)   Ο κος Μαυρομάτης εξελέγη Πρόεδρος υποσχόμενος ότι «Σαββατοκύριακο παίζετε, Τετάρτη πληρωνόσαστε!!!»
Ερώτηση:  Επειδή η Ομοσπονδία αρνείται πεισματικά να μας δώσει στοιχεία, ας μας πει έστω και ένα Σωματείο, από τους 52 αγώνες που είχαν μετακίνηση μέχρι σήμερα, αν έστω και ένα πήρε 1 Ευρώ μέχρι τώρα;
2)   Ο κος Μαυρομάτης εξελέγη Πρόεδρος, υποσχόμενος ότι «θα κάνουμε βόλεϊ τριών εκατομμυρίων, και θα βάζουμε στην άκρη 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο για να αποπληρώσουμε τα παλιά χρέη».
Ερώτηση:  Α)  Οι εκβιαστικές εκλογές, έγιναν κατακαλόκαιρο, υποτίθεται για να έχει τον χρόνο η νέα διοίκηση να σχεδιάσει το βόλεϊ όπως το ήθελε!  Αλλιώς μπορούσαν να γίνουν και Σεπτέμβριο, όπως λέγαμε εμείς.  Γιατί άραγε επέμεναν για Ιούλιο;…
Ερώτηση:  Β)  Μειώθηκαν έστω και ένα Ευρώ οι παλιές οφειλές; Το συνολικό χρέος των 9,5 εκ. (μείον τα 3 των Ολυμπιακών Έργων) μειώθηκε έστω και ένα Ευρώ; ή αντιθέτως αυξήθηκε ήδη;
3)  Ο Κος Μαυρομάτης εξελέγη Πρόεδρος, υποσχόμενος στους διαιτητές ότι θα τους πληρώνει την αμέσως επόμενη εβδομάδα της αγωνιστικής.
Ερώτηση:  Γιατί οι διαιτητές έχουν να πληρωθούν ήδη 2 εβδομάδες και πάμε για τρίτη εβδομάδα τώρα; Αφού δεν πληρώνει τα Σωματεία, αφού δεν μειώνει το χρέος, αφού δεν καλύπτει τις τρέχουσες υποχρεώσεις, γιατί δεν πληρώνει ούτε τους διαιτητές, με αποτέλεσμα είτε να αναγκαστούν να σταματήσουν να σφυρίζουν, είτε να χαθούν και οι λίγοι νέοι διαιτητές που με τόσο κόπο ήρθαν τα τελευταία 2 χρόνια;
4)   Ερώτηση:  Α)  Αφού ο κος Μαυρομάτης ήταν σημαίνον στέλεχος από το 2000-2008 της διοίκησης Μπελιγράτη, αφού ήταν μέλος του ΔΣ την περίοδο 2008-2010, δεν είχε 100% γνώση των οικονομικών της Ομοσπονδίας;

Ερώτηση:  Β)  Δεν γνώριζε ότι ήταν αδύνατον να υλοποιήσει τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις του;
Συμπέρασμα:  Ή άσχετος είναι αν δεν γνώριζε, ή ψέματα έλεγε, με αυτά που υποσχόταν. (Διότι η περιβόητη οικονομική κρίση, δεν είναι καινούργιο στοιχείο! Προϋπήρχε των εκλογών και των ψευδό--υποσχέσεων!)
5)   Ερώτηση:  Αφού όπως ο ίδιος ο ΓΓΑ εγγράφως δήλωσε ότι το 100% της φετινής επιχορήγησης έχει καταβληθεί στην ΕΟΠΕ, τότε γιατί επιμένει ο κος Μαυρομάτης να λέει ότι δεν έχει λάβει τις τακτικές επιχορηγήσεις;
Για να δημιουργεί εντυπώσεις και να έχει την ανοχή των Σωματείων που τον πίστεψαν;
6)   Ο κος Μαυρομάτης φρόντισε καθ’ όλη την διάρκεια προεκλογικά να αφήνει να εννοηθεί ότι έχει στενότατες σχέσεις με το κυβερνών κόμμα, και ότι με την παρουσία του θα μπορέσει η ΕΟΠΕ να πάρει ακόμα και αυξημένα κονδύλια.
Ερώτηση:  Φταίει η γενική οικονομική συγκυρία (που ήταν ήδη γνωστή) που δεν έχουν δοθεί τα δήθεν πρόσθετα κονδύλια; Όχι βέβαια!!  Απλά ήταν μία ακόμα από τις φούσκες που υποσχόταν τότε.
7)   Αλήθεια:  ο κος Μαυρομάτης έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του, με την παλιά διοίκηση, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την δημιουργία του χρέους/θηλιά των 9,5 εκ. γύρω από τον λαιμό του βόλεϊ.
Δεν φτάνει που, μη τηρώντας καν τα αντρίκια προσχήματα, προσπάθησε να αποποιηθεί προεκλογικά τις σχέσεις του με τον τότε Πρόεδρο και το προηγούμενο καθεστώς, αλλά έχει τώρα και το θράσος να φέρνει ως δικαιολογία για το σημερινό αδιέξοδο της Ομοσπονδίας, τα παλιά χρέη!! (άραγε πως επιβιώνουν ακόμα, στο ίδιο γενικό οικονομικό περιβάλλον το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και οι άλλες ομοσπονδίες;)
Ερώτηση:  Είναι ποτέ δυνατόν, τα υγιώς σκεπτόμενα Σωματεία, να εμπιστεύονται αυτόν που έχει ακέραια την ευθύνη για τη δημιουργία των παλαιών χρεών και που μετά από τόσους μήνες ψευδών υποσχέσεων και ελπίδων αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων;
Θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ άπειρον με όλα όσα έχουν γίνει ή γίνονται.
Η στιγμή όμως είναι τραγική, διότι το βόλεϊ ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά ( σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, που παρά την όμοια οικονομική συγκυρία της χώρας, δεν κουβαλάνε τις παλιές αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης του κου Μαυρομάτη).
Η δε πρόσφατη στάση (ή μάλλον εξαφάνιση) του κου Μαυρομάτη, χωρίς καμία ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με το πρόβλημα της διακοπής των Πρωταθλημάτων (ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ), καθώς και η μη παρουσία του στην έρευνα των Ομοσπονδιών (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) (όπου μόνος παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ), καταδεικνύει για μία ακόμα φορά τον τρόπο λειτουργίας του κου Μαυρομάτη, που δεν ακουμπάει τις «καυτές πατάτες» με κανέναν τρόπο.
Τώρα που λύθηκε το θέμα της ΕΣΑΠ (μετά την συνάντηση με τον κο Νικητιάδη, όπου ο κος Μαυρομάτης ήταν παρών ως θεατής), δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τυχόν διακοπή οποιουδήποτε πρωταθλήματος της ΕΟΠΕ.
Με ψέματα, αδιαφάνεια, κλίκες και πολιτικάντικους χειρισμούς, δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση.
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με την καθαρότητα του λόγου μας, την ακεραιότητα και το πρόγραμμά μας στην προσπάθεια διάσωσης του Ελληνικού βόλεϊ, αρκεί μέχρι τότε να μην είναι πολύ αργά.
Καλούμε τα Σωματεία και όλους τους εμπλεκόμενους να παρακολουθούν ενεργά τις εξελίξεις, και να ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις.
ΥΓ 1: Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι τα σωματεία πληρώνουν 40 ευρώ για να κάνουν προπόνηση στο Σπίτι του Βόλει. Αλήθεια αυτά τα λεφτά αποδίδονται στο ταμείο της ΕΟΠΕ, κόβονται αποδείξεις; Περιμένουμε με αγωνία να μας απαντήσει ο πραγματικός ταμίας της ΕΟΠΕ Κωστής Ψαρουδάκης, αφού αυτός χειρίζεται τα οικονομικά και αποφασίζει που θα πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού.
ΥΓ2 :Το αλαλούμ που παρατηρήθηκε πρόσφατα με τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ  καταδεικνύει τις αποφάσεις ποδαριού που παίρνουν στην ΕΟΠΕ. Από τη μια ετοιμάζουν με φανφάρες το καρτολίνο και από την άλλη αποθαρρύνουν τα σωματεία όπως ο Ηρακλής Κηφισιάς να κάνουν ανάπτυξη, αφού χάνουν τις παίκτριες μέσα από τα χέρια τους. Θερμοί υποστηρικτές τους δε, όπως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προεκλογικά, έγιναν ορκισμένοι πολέμιοί τους μέσα σε 4 μόλις μήνες διοίκησής του.
Γιώργος Μελισσουργός


Δεν υπάρχουν σχόλια: