8.26.2016

“Ο Μπάρμπα Γιώργος ως εκλογολόγος”!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
                                                                                                                     26 Αυγούστου 2016

Της Αγλαϊας του Σπαθάτου 
και της Κονταράτου

Καραγκιόζης  - Θείε μου, θείε μου θέλω να με βοηθήσεις, να μου βάλεις στη κούτρα  μου ότι ξέρεις εσύ που ο νους σου κατεβάζει.
Και τι σε νοιάζει εσένα βρε ανηψιούδι;
Μπορεί θείο μου να με βάλουν να ψηφίσω, να μη ξέρω;
Ε καλά! Άκου βρε παιδί μου Καραγκιόζο. Υποψήφιοι είναι ο Γιάννης με τους ¨άρρωστους¨, ο Καρα…. Ο Μαυρομούρης, μωρέ ξέρεις αυτός που ήταν στη σκάλα πάνω ο Τριχωτός Μελισσάς και ο θείος σου ο «Αχιλλέας».
Α  έτσι! Πολλοί, πάρα πολλοί, θα έχει πολλή πλάκα!!
Οι ¨άρρωστοι¨, ήταν μαζί με τον Αχιλλέα την προηγούμενη φορά και έκαναν περίπατο μα τώρα χώρισαν και τον Γιάννη ακολουθούν απ’ όλη την Ελλάδα ξεχωριστοί πρόεδροι Βεζίρηδες του Βόλεϊ, μπέηδες απ όλο το ντουνιά και οι ΔΕΚΑ ¨άρρωστοι¨ του Συμβουλίου έχει και άλλους είκοσι καινούριους και όμορφες και μέχρι τώρα είναι και πολύ φρόνιμοι.
Και μετά, και μετά;
Οι ¨υγιείς¨ του θείου σου,  του έμειναν οκτώ προεδρόπουλα και μερικοί επίστρατοι και κάτι ρετάλια του προχθές και του αντιπρόπερσι.
Με τα νεύρα που έχει δύσκολα θα φτάσει στην κάλπη, δεν τον παίζουν και οι άλλοι στο ¨παιχνίδι της λογοδιάρροιας¨ που του αρέσει και συνεχίζει να λέει ψέματα σε φίλους και δικούς, σε ξένους και εχθρούς.
Μα γιατί θείε το κάνει αυτό;

Γιατί  παιδί μου να λέει την αλήθεια κάποιος όταν τον συμφέρει το ψέμα;
Μμμμ.. και ο Τριχωτός;
Ο Μελισσάς ο Τριχωτός τι να σου πω, επειδή την προηγούμενη φορά πήρε 30 στις 100 πιστεύει ότι αυγάτισαν και θέλει να περάσει από τη χαραμάδα του χωρισμού του Αχιλλέα με τον Γιάννη αλλά που!! Τότε είχε καλύτερη παρέα τώρα τον ακολουθεί ένα ασκέρι γκρινιάρηδων,  καλοζωισμένων κάποιοι  της παρέας του Κολλεγίου των Αψύχων και μερικοί αερολόγοι!!
Και τι βλέπεις, τι βλέπεις;
30 στους 30 της προηγούμενης φοράς είναι ανύπαρκτοι χωρίς ομάδες τα Σαββατοκύριακα των αγώνων τους περισσότερους δεν τους βλέπεις πουθενά, έχει και κάτι φίλους τους έχει φάει η απραξία ή ο σχεδιασμός γενικά. Δεν θα πάνε καλά και μετά θα φταίει του Γρουσούζη, το εκλογικό σύστημα, το καταστατικό, ο Γαλαξίας, οι Μαρκοπουλιώτες, οι κοπελιές, ο τόπος, ο ήλιος, η ώρα!!
Ε ρε γλέντια!! Και ο Μαυρομούρης;
Έχει πολύ πλάκα ο σφυρίχτρας με τον ορτάκι του τον προπονητή δεν έχουν αφήσει ήσυχο διαιτητές, προπονητές, απόστρατους και ακόμα δεν έχει καταλάβει τι θέλει να κάνει κουμάντο στο Σαράι του Βόλεϊ ή θα ξανασφυρίξει και ψάχνει δεύτερους- επόπτες- προπονητές, βοηθούς μέχρι και φωτογράφο έβαλε!!!
Μήπως δεν θέλει; Να πουλήσουν θέλουν μπάρμπα! Και να ακούγονται.
Α ναι βρε σκασμένο! Τις φανέλες και τα κοντοβράκια!! Λες;;
Ναι ναι γι΄αυτό χαρίζει και τάζει σ’ όλους όλα ,πότε ότι δεν χαρίζονται «πούλια» για τα δελτία και τους γραμματικούς και προχθές  ότι όλοι να πάνε εκδρομή στην Αθήνα, τζάμπα, τζάμπα φαί, λεωφορείο, καράβι, αεροπλάνο, ξενοδοχείο, όλα τζάμπα από το γκουβέρνο!!
Και γιατί δε τους λέει κανείς να τα πληρώσουν αυτοί, που έρχονται να προσφέρουν δεν έχουν ομάδες, δεν έκαναν μεταγραφές να ξεκινήσουν οι χουβαρντάδες με το χέρι στη φουστανέλα;
Μμμμ.. μα έμαθα καραγκιόζο ότι ο Μπέλλι Θανάσης έχει βάλει το χεράκι του.
Και γιατί λες θείε;
Γιατί δεν  έμαθες στο σκολειό που σ’ έστελνα ότι «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ενεργηθέντος αχάριστου;;»
Και τον ακούει καμιά; Τον ακούει κανείς;
Μπα μπα του Μπελή του αρέσουν τα προξενιά!  Θα δεις, θα δεις!
Και τώρα τι θα κάνουμε θείε μου; Θα περιμένουμε να δούμε τι θα μας τάξουν;
Όχι βρε ζωντόβολο! Ότι πάρεις πριν. Μακαρονάδες, σουτζουκάκια, μουσακάδες, κοντοβράκια, φωτογραφίες, μέλι, εκδρομές.
Και όποιος μου δώσει τα περισσότερα θα ψηφίσω; Αυτόν θα ψηφίσω;
Όχι βρε μουλάρι, θα λες ναι μα θα ψηφίσεις αυτούς που ξέρουν, που θέλουν, που μπορούν να ξεκολλήσουν το κάρο του Βόλεϊ.  Με τους άλλους  θα κάνουμε πλάκα.
Ε ρε γλένια!!!
Ωπα, Ωπα, Ωπα
Έφτασα Αγλαΐα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: