8.13.2016

Απάντηση στις θέσεις Μαυρομάτη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
αναγνώστης μας έστειλε 11 απαντήσεις στα 11 σημεία των θέσεων Μαυρομάτη

1. Πόσο ξεκάθαρος και τεκμηριωμένος ήταν την τελευταία τριετία ο οικονομικός προγραμματισμός και πόσο διάφανη και πιστή η εκτέλεσή του, όταν το συμβούλιο έχει μαύρα μεσάνυχτα γι’ αυτόν?. 
Όταν για άλλα κονδύλια εκδηλώσεων και διοργανώσεων ψηφίζει το συμβούλιο και άλλα του έρχονται να υπογράψει μετά από τρεις μήνες που θα γίνει νέο συμβούλιο και θα υπογράψει πρακτικά? Το νοικοκύρεμα έγινε τα πρώτα χρόνια με μεγάλη προσπάθεια, με προσωπικό κόστος ορισμένων στελεχών και με την καταβολή από το κράτος των ποσών των έργων. 
Τα τρία τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μόνον διαγραφή χρεών άνω της πενταετίας και  γίνονται πληρωμές όσων έχουν στα χέρια τους κατασχετήρια και όλοι οι υπόλοιποι που δεν διεκδικούν τα χρήματά τους δικαστικά είναι οι ριγμένοι της υπόθεσης.  Παράλληλα δημιουργούνται συνέχεια καινούργια χρέη (φημολογείται ότι όποιος μιλάει ελληνικά είναι πιστωτής της ΕΟΠΕ), το ύψος των οποίων δυστυχώς για τους περισσότερους συμβούλους είναι άγνωστο. Η οικονομική βοήθεια των σωματείων με τη σημερινή κατάσταση μόνον ως υπόσχεση Μαυρογυαλούρου μπορεί να εκληφθεί.
2. Ο σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις μεταφράζεται σε γράψιμο όλων αυτών των απόψεων σε παλαιά υποδήματα μέχρι σήμερα. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι υπόσχεση ανέκδοτο, διότι υπάρχει απόφαση του δ.σ που πάρθηκε στις αρχές του 2015. Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία περιμένει μέχρι τον Νοέμβριο 2015 τον αθλητικό νόμο μήπως γίνει υποχρεωτικη η απλή αναλογική και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αρχές του 2016 θα γίνει καταστατική γενική συνέλευση για απλή αναλογική. Όσο την είδατε εσείς άλλο τόσο την έκανε κι’ αυτός. 
3. Αν με τον όρο διαρκής εκπαίδευση εννοούμε ένα σεμινάριο με τον κουμπάρο μας τότε μπράβο μας. Να συνεχίσουμε στο ίδιο μότο για να πάμε μπροστά.
4. Για το ηλεκτρονικό μητρώο πάντως συγχαρητήρια. Αν και πολλά σωματεία αναρωτιούνται αφού κάνουν τα ίδια όλη τη δουλειά, τότε προς τί τα παράβολα? Ιδίως κάτι πενηντάρια και άνω. 
5. Ενίσχυση ποιών Ενώσεων? 
Αυτών που ήθελε διακαώς να καταργήσει και να κάνει επιτροπές για να έχει τον έλεγχο των πάντων? Αυτών που πάνε οι πρόεδροι να σηκώσουν τη σύνταξή τους, ή τα 420 της βδομάδας και τους βγάζει η τράπεζα δέσμευση λογαριαμού γιατί δεν έχει πληρωθεί το ΙΚΑ τους? 
Αυτών που όσοι πρόεδροι είναι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα? Το αστείο είναι στο τέλος.Εγγραφή νέου κωδικού για την πληρωμή (τί θέλει να πει ο ποιητής?). 
Γιατί οι ενώσεις ξέρουν ότι πολεμήθηκε από τον ίδιο λυσσαλέα η εγγραφή του προσωπικού τους στην ενιαία αρχή. 
Για να πληρώνει το προσωπικό τους όποτε θέλει αυτός και όταν δεήσει να το πληρώσει να μην δίνει το ΙΚΑ και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών. 
6. Εδώ, χωρίς σχόλια γιατί πρόκειται για γενικολογίες. Πώς θα στηρίξουμε το ανδρικό βόλεϋ αν δεν έχουμε καινούργια αγοράκια αθλητές? 
τί έχει κάνει για να βοηθήσει σ’ αυτό? 
7. Αν εννοούμε επιτυχίες τη δεύτερη και τρίτη θέση στη γ’ κατηγορία (δεν έχει και παρακάτω) τότε μάλιστα. Αξίζει τον κόπο να ξοδεύουμε λεφτά. 
Όχι αγαπητέ μου κ. Μαυρομάτη. Οι επιτυχίες πρέπει να έρθουν με την ενίσχυση της ανάπτυξης και την υποστήριξη δυνατών πρωταθλημάτων στις κατώτερες κατηγορίες και όχι με τη συμμάζωξη 12 καλών παικτών που παίζουν ένας στη δύση κι’ άλλος στην ανατολή για 15 μέρες το χρόνο. Η στήριξη των εθνικών ομάδων είναι αυτονόητη αλλά με τον σωστό σχεδιασμό και τρόπο κι’ όχι για “αρπαχτή” επιτυχία σε βάσεις με γυάλινα πόδια. 
8. Η επένδυση για την προβολή κόστισε καμια 80.000 χιλιάρικα ή και λίγα λέω (γιατί οι σύμβουλοι δεν μπορούν να μας διαφωτίσουν),χωρίς χορηγό και χωρίς μάλιστα να ξέρουν εκ των προτέρων οι σύμβουλοι το κόστος για να πουν τη γνώμη τους. Τα μέσα για ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις υπήρχαν και στην ιστοσελίδα, αλλά δεν είδαμε τίποτε. Θα γίνει κανένα θαύμα μήπως τώρα?
9. Καλός στόχος. Μόνο που έχουν φεσωθεί όσοι διοργάνωσαν τα events.
10. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα μπορέσει να γίνει τώρα η Pre-League, μετά από τόσα χρόνια οικονομική εξαθλίωση σε υποβαθμισμένα πρωταθλήματα? Ας ελπίσουμε. Αλήθεια την ΕΣΑΠ που επικαλείται τη ρώτησε? 
Γίνονταν παρεκκλίσεις από κανονισμούς? Τι ξέρει και μας το κρύβει? Τι ξέρει για τη μη ανεξάρτητη διαιτησία και δε μας το λέει τόσα χρόνια?
11. Χαρά σ’ αυτούς που δεν έχουν σωματεία δηλαδή. Αυτοί δεν γνωρίζουν ότι τα σωματεία έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα και είναι ενωμένα απέναντι σ’ αυτούς που επειδή δεν έχουν, είναι κουφοί στα προβλήματα αυτά. Αυτά  για τα οποία μπορεί να κακοκαρδισθούν μεταξύ τους τα σωματεία είναι ίσως για κάποιους αγώνες μεταξύ τους (ώρες αγώνων, αναβολές κ.λ.π). Η ιδεοληψία ότι οι σύμβουλοι πρώτα κοιτούν τα σωματεία τους και μετά το σύνολο των σωματείων είναι δύσκολο να ξεριζωθεί από τον εγκέφαλο του Προέδρου. Στο τελευταίο τελευταίο συμφωνώ και μπράβο του που δεσμεύεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: