8.24.2016

Στάθης Νικολούζος: θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές της ομοσπονδίας.

Θα στηρίξω για πρόεδρο της ΕΟΠΕ τον  Γιάννη Στουραίτη και για εκπρόσωπο στην ΕΟΑ τον Μιχάλη Αηδονίδη

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις εν όψει των  επικείμενων εκλογών αποφάσισα να τεθώ υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο, όχι κάτω από κάποια ομπρέλα παράταξης αλλά ανεξάρτητος και με οδηγό τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και  τις αρχές που έχουν πλαθεί μέσα από την ενασχόληση, πάντα σαν σωματειακός παράγοντας,   με το άθλημα του βόλεϊ.
Η τοποθέτηση μου μέσα σε έναν συνδυασμό θα έβαζε όρια στον τρόπο έκφρασης μου αλλά θα απαιτούσε και αρκετές ανοχές, συμβιβασμούς, εκ μέρους μου.
Αναφέρω την λέξη ανοχή γιατί η έννοια  της, κατά την δική μου άποψη είναι ο προθάλαμος του συστημικού συστήματος.
Αυτό το σύστημα είναι που μας οδηγεί  πολλές φορές να παραβλέπουμε την πραγματικότητα αλλά και αλλοιώνει τις αρχές που κινούμαστε και  λειτουργούμε.
Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουμε την πραγματικότητα ή να ερμηνεύουμε τους νόμους  κάθε φορά κατά το δοκούν και όπως μας εξυπηρετεί.
Αυτό είναι άλλωστε το δεύτερο θέμα (με πρώτο την διαφάνεια στις αποφάσεις και την διαχείριση των οικονομικών της απερχόμενης διοίκησης) που θα ασχοληθώ κατά την διάρκεια της σύντομης περιόδου αντιπαράθεσης ως τις εκλογές αφού η επόμενη μέρα απαιτεί να βρει τον καταπονημένο χώρο  του βόλεϊ σε συνεννόηση.
Η αλήθεια όταν λέγεται πονάει, αλλά μια φορά, με το ψέμα πονάμε κάθε μέρα! 
Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα στην αρχή για να μην πονάμε κάθε μέρα.


Σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν σωματειακοί παράγοντες άξιοι που μπορούν να δώσουν πολλά, παρά  τα λάθη ή τις παραλείψεις που μπορεί να έχουν κάνει στο παρελθόν. Ποιος άλλωστε από εκείνους που εργάζεται  για συγκεκριμένο σκοπό δεν κάνει λάθη που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. 
Ποιος πιστεύει ότι υπάρχει ανάμεσα μας κάποιος με την μοναδικότητα του Αλάθητου;
(ίσως ένας, άντε δύο) 
Έχει γίνει μια κακή συνήθεια και δεν θα μπορούσε να λείψει από την φετινή εκλογική διαδικασία της ομοσπονδίας, να συμμετέχουν  εκτός από τους σωματειακούς και παράγοντες από τον χώρο της διαιτησίας αλλά και της προπονητικής.
 Άνθρωποι που ναι μεν έχουν τιμήσει τον χώρο που έχουν υπηρετήσει αλλά που βρίσκονται σε εντελώς λάθος διαδικασία. 
Ο σοφός νομοθέτης για την σωστή λειτουργία όλων των ομαδικών αθλημάτων φρόντισε να βάλει περιορισμούς αλλά όπως είπαμε παραπάνω συνηθίζουμε να ερμηνεύουμε τους νόμους κατά το ''μικρό μας'' συμφέρων ή ψάχνοντας τους φεγγίτες που θα μας οδηγήσουν στην λύση που εμείς επιθυμούμε και όχι στο νόμιμο. 
Το  θέμα αυτό έχω σκοπό να το αναλύσω σύντομα γιατί βλέπω ότι στον χώρο του βόλει τελευταία έχει αναπτυχθεί το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου.    
Έχοντας συνυπολογίσει όλα τα παραπάνω, αλλά και το πρόγραμμα θέσεων της κίνησης ''πρώτα το βόλεϊ'' που το βρίσκω πληρέστατο, βασισμένο πάνω στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της διαφάνειας  με όραμα για το αύριο, δηλώνω απερίφραστα ότι θα στηρίξω για πρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης τον βεβαιωμένα ανιδιοτελή, ικανότατο, σωματειακό παράγοντα, Γιάννη Στουραίτη που η μακρόχρονη πορεία του στο άθλημα είναι άμεμπτη, καθαρή και χωρίς σκιές.
 Έχοντας  συνυπολογίσει όλα τα παραπάνω, δηλώνω απερίφραστα ότι θα στηρίξω για εκπρόσωπο της ΕΟΠΕ στην Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή τον μαχητή, ικανό, οραματιστή, ρομαντικό σωματειακό παράγοντα, Μιχάλη Αηδονίδη που η παρουσία του όχι απλά κοσμεί το άθλημα αλλά δίνει τον δρόμο σε  όλους εμάς τους νεώτερους (όχι φυσικά ηλικιακά) σωματειακούς  παράγοντες, πως πρέπει να διοικήσουμε τα σωματεία.
Στάθης Νικολούζος
Πρόεδρος Α.Ο. Σαρωνικός Αίγινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: