8.28.2016

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ... ο πρόεδρος (ΣΕΠΠΕ) των προπονητών υποψήφιος για την ΕΟΠΕ

Ο προπονητής και πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ κος Χαριτωνίδης είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές παρά το κώλυμα που έχει σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/99.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά ο κος Χαριτωνίδης είναι πανεπιστημιακός, προπονητής για μεγάλα διαστήματα διατέλεσε πρόεδρος σε αθλητικούς χώρους, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ και τη μόνη ιδιότητα  που δεν έχει ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά είναι αυτή του Σωματειακού Παράγοντας. Τα κωλύματα του κου Χαριτωνίδη πρέπει να τα χωρίσουμε στην ηθική πλευρά και την ουσιαστική.
Από ηθικής πλευρά ο κος Χαριτωνίδης θα έπρεπε τουλάχιστον να παραιτηθεί από πρόεδρος του
ΣΕΠΠΕ αφού ο αθλητικός νόμος απαγορεύει στους προπονητές των ομαδικών αθλημάτων να είναι μέλη σωματείων και κατά επέκταση  να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε. Ο νόμος ορίζει για το αν είναι κάποιος προπονητής ως μίνιμουμ απόδειξη  τα φύλλα αγώνος αλλά όταν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος είναι ο πρόεδρος όλων των προπονητών της Ελλάδας, αυτό μας ξεπερνάει.
Ο ίδιος δηλώνει και είναι προπονητής!
Όσο για το τυπικό κώλυμα αυτό έχει να κάνει με το πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί ο γιος του. και ο αθλητικός νόμος απαγορεύει ρητά την ενασχόληση του με διοίκηση σωματείων.
Βέβαια ο κος Χαριτωνίδης πλέον είναι όμηρος του χώρου πέφτοντας και σε νέο αδίκημα αφού δεν συγχωρείται η Άγνοια του Νόμου και ο ίδιος έδωσε δήλωση του νόμου 105 που βεβαιώνει ότι η υποψηφιότητά του δεν εμπίπτει σε κανένα κώλυμα του 2725/99 όπως παρόμοια βεβαίωση έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι.
Ακόμα και αν εκλεγεί ο κος Χαριτωνίδης αρκεί μια καταγγελία στον ΓΓΑ για να χάσει εντός 15 ημερών την ιδιότητα του.
Βέβαια δικαστικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν και το προεδρείο του Δημόκριτου Αμπελοκήπων που έδωσε την εξουσιοδότηση στον κο Χαριτωνίδη παρά το κώλυμα που είχε.
Βέβαια σ αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η πλευρά του ΣΕΠΠΕ για άλλη μια φορά θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά της ομοσπονδίας,μάλιστα με τον χαρακτηριστικότερο πλέον τρρόπο.
Ο πρόεδρος, υποψήφιος ενώ ο ΓΓ του ΣΕΠΠΕ κος Σαμαράς που τυγχάνει και υπάλληλος της ΕΟΠΕ με παρεμβάσεις του σε σωματεία ζητάει την ψήφο στην παράταξη Καραμπέτσου.
Ο ΣΕΠΠΕ μέσω των νόμιμων εκπροσώπων του στηρίζει την παράταξη του τέως διαιτητή Γιώργου Καραμπέτσου. Αυτά να τα βλέπουν οι σωματειακοί παράγοντες και ας αποφασίσουν στις επερχόμενες εκλογές αν είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν τα σωματεία τους στους προπονητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: