8.31.2016

Θέσεις και απόψεις του υποψηφίου εκπροσώπου της Ε.Ο.Π.Ε. στην Ε.Ο.Ε. Μιχάλη Αηδονίδη , Αντιπροέδρου Ε.Σ.Π.Α.Α.Α., προέδρου Α.Π.Σ. Πήγασος.


"Κάθε μωρό στην κούνια έχει περισσότερες δυνατότητες από τον καθένα μας"


Μικρή χώρα η Ελλάδα, ακόμα μικρότερος ο κόσμος του Βόλεϊ σε αυτή τη γωνιά. Γνωριζόμαστε και καταλαβαινόμαστε όλοι και όλες. Αγαπάμε το άθλημα, καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις, σχέδια. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε, διαβλέπουμε τις δυνατότητες και τις καθαρογραφούμε στις σημερινές μας προεκλογικές εξαγγελίες!
Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε καλά πως ελάχιστα μας γνωρίζουν στο εξωτερικό. Δεν τα καταφέρνουμε στις διεθνείς διοργανώσεις. Το χάλκινο του 1987 ούτε εμείς οι ίδιοι το θυμόμαστε πλέον, πολύ περισσότερο λησμονήσαμε την ώθηση που μας έδωσε τότε εκείνο το μετάλλιο.
Και εκεί νομίζω βρίσκεται η ουσία αυτών των εκλογών, η ουσία που μας προκαλεί. Το ελληνικό βόλεϊ οφείλει να ανταγωνιστεί ισάξια τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, οφείλει να αναγνωριστεί στο εξωτερικό, οφείλει να προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό. 

Παρόλο που οι οικονομικές συνθήκες είναι ασφυκτικές, οι εθνικές μας ομάδες στη σάλα και στην άμμο αποτελούν το επιστέγασμα της προσπάθειας που θα ξεκινήσει την επαύριο των εκλογών.
Αυτή η προσπάθεια οφείλει να έχει ορίζοντα τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020. Σε μία εποχή που η εμπορευματοποίηση παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στους ολυμπιακούς αγώνες  (χαρακτηριστική περίπτωση είναι το σκέιτ μπορντ το οποίο εντάχθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα, παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένο άθλημα από την Δ.Ο.Ε. ,λόγω των χορηγών και της ακροαματικότητας) η υπεράσπιση των συμφερόντων και της προοπτικής του αθλήματος αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Να σας υπενθυμίσω ακόμα και το αρχαιότατο ολυμπιακό αγώνισμα της πάλης κινδύνεψε να τεθεί εκτός Ολυμπιακών αγώνων.  
Με την εκλογή μου ως αντιπρόσωπος στην Ε.Ο.Ε. θα επιδιώξω την καλύτερη εκπροσώπηση του αθλήματός μας μέσα στο ολυμπιακό κίνημα και εντός των πλαισίων της ολυμπιακής χάρτας, μία προσπάθεια η οποία θα έχει στόχο την χρηματοδότηση, προβολή και εξάπλωση του Βόλεϊ από το σχολείο και τη γειτονιά ως τη κεντρική αθλητική σκηνή.
Σε αυτήν την προσπάθεια θα αφοσιωθώ τα επόμενα χρόνια. Και για αυτήν θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ως αντιπρόσωπος του Βόλεϊ στην Ε.Ο.Ε.

Μιχάλης Αηδονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: