9.05.2016

Η συμμαχία Μαυρομάτη - Μελισσουργού και το άδειασμα των ανθρώπων του Κοντονή!

Για τον Μαυρομάτη ξέραμε τον χαρακτήρα του και την αγάπη για την καρέκλα αλλά επειδή ο Ελληνικός λαός έχει κοντή μνήμη είχαμε ξεχάσει την αγάπη που έχει και ο Μελισσουργός για την ίδια καρέκλα, είναι και ο λόγος που από εδώ και πέρα θα τους αποκαλούμε τα 2Μ  (όπως τις αυτοκόλλητες ταινίες)

Άδειασαν τα ‘2Μ’  τους συνοδοιπόρους τους για να έρθουν κοντά στην πολυπόθητη καρέκλα!

Ο Μελισσουργός ήθελε να πιάσει στον ύπνο τα σωματεία και τους άλλους υποψηφίους.

επειδή στέλεχος του που τον παράτησε για τον Καραμπέτσο του είπε: ''Γιώργο κάνε πίσω εσύ δεν κάνεις για αυτά, εδώ χρειάζονται μάγκες''  βάλθηκε να αποδείξει ότι μπορεί και ότι είναι μάγκας ! 

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην αίθουσα της ΕΟΕ κατά την διάρκεια της καταμέτρησης δεν πίστευαν στα αυτιά τους αφού έβλεπαν την σταυροδοσία  που ακολούθησαν οι Μαυρομάτης και Μελισσουργός με σκοπό την προσωπική τους διάσωση και 3-4 κολλητών τους.  

Το πρώτο σοκ ήρθε από το άνοιγμα των ψηφοδελτίων για τον εκπρόσωπο της ΕΟΑ που βρέθηκαν τουλάχιστον 20 ψηφοδέλτια που είχαν για τακτικό τον Μαυρομάτη και για αναπληρωματικό τον Μελισσουργό. 
Η συνέχεια ακόμα χειρότερη κατά το άνοιγμα των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΠΕ, Έκπληκτοι οι παραβρισκόμενοι μέτρησαν 60 ψηφοδέλτια που περιλάμβαναν 17 υποψηφίους του Μαυρομάτη και τους Μελισσουργό, Κυριακίδη, Μαργαρίτη,  Γολέμη.  
Από την άλλη περίπτωση μετρήσαμε 30 ψηφοδέλτια που μαζί με τους υποψήφιους της παράταξης Μελισσουργού υπήρχαν και τα ονόματα Μαυρομάτης, Σιδέρης, Σύλλας.

ΤΟ  ΚΟΛΠΟ του ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥΟ Μελισσουργός βλέποντας ότι έχει δεχτεί μεγάλη αποψίλωση στελεχών από τον Καραμπέτσο έψαχνε να βρει τον τρόπο πως θα ξεγελάσει τα σωματεία και πως θα βρεθεί πρώτος, έστω αυτός (το dna του εξάλλου δικαιολογεί τέτοιες μεθόδους, θα ξαν’ αναφέρουμε την ιστορία της οικογένειας του – το πρώτο σκάνδαλο κατά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους).
Έβαλε σε εφαρμογή το ''πονηρό'' του σχέδιο, (βέβαια πονηρά σχέδια δεν υπάρχουν αλλά πονηρά μυαλά) που ήταν αρκετά απλό στην σύλληψη του, ρίχνοντας γέφυρες και στους τρείς συνυποψήφιους ενώ ταυτόχρονα στον βολεικό τύπο έβγαιναν άρθρα δημοσιογράφων που έγραφαν για το πόσο διαβλητές ήταν οι προηγούμενες εκλογές  και την ανηθικότητα των αντιπάλων του.
Επειδή όμως δεν μπορούσε να προσάψει τίποτα στον Στουραίτη άρχισαν οι συνεργάτες του στις συνομιλίες του να τον μειώνουν και να τον χαρακτηρίζουν υποκινούμενο από τον Ψαρουδάκη (που ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί τον κατηγορούν αφού για άλλη μια φορά δεν ειπώθηκε τίποτα, εκτός και αν τον κατηγορούν ότι δεν ρώτησε πότε ήταν το μνημόσυνο συγγενικού  προσώπου της Καλυβιώτη όταν όρισε τις εκλογές στην ένωση της Κρήτης). 
Δεν άργησαν στο παιχνίδι αυτό να μπουν και οι Μαυρομάτης Καραμπέτσος αφού τους συνέφερε και στην συνέχεια οι δημοσιογράφοι ολοκλήρωσαν το έργο ως σωστά παπαγαλάκια.
Ο Μελισσουργός εμφανιζόταν ΗΘΙΚΌΣ και τα παπαγαλάκια, του έκαναν όλη την δουλειά για να μειώσουν την αξία του Στουραίτη που ήταν ο μόνος που δεν μπορούσαν να του προσάψουν τίποτα.

Αλλά ας συνεχίσουμε με το σχέδιο Μελισσουργού…

Αφού πρώτα έβγαλε ανακοίνωση συμφιλίωσης, το δεξί του χέρι ο Κυριακίδης για να δημιουργήσει το  κατάλληλο κλίμα, έβαζε  μεσάζοντες να πλησιάζουν τους αντιπάλους υποψήφιους και να τους προτείνει συνεργασίες. Αν η συνάντηση δεν πήγαινε καλά άλλαζε τον μεσάζοντα αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές και πιεστικά και προς τους τρεις υποψηφίους. 
Σε όλους πρότεινε, να  δώσει 30 σταυρούς σε 4 υποψηφίους του αντιπάλου του και εκείνοι να του δώσουν 60 με 70 σταυρούς σε 4 δικούς του, μάλιστα έβαζε όρο η συμφωνία να μείνει μέχρι τέλους μυστική   ενώ έβαζε και τον όρο να είναι και δικής του επιλογής σε ποιους θα βάλει σταυρούς.
Το επόμενο στάδιο ήταν πως θα φτιάξει το κλίμα για αυτή την ανταλλαγή . 
Άρχισε να μιλάει για ικανά στελέχη σε όλες τις παρατάξεις, κάτι που γρήγορα υιοθετήθηκε και από τους δημοσιογράφους και τα παπαγαλάκια…

Ο σκοπός του Μελισσουργού   ήταν να κλείσει συμφωνία και με τους τρεις.

Εκείνος ήταν αποφασισμένος να αδειάσει τους δικούς του υποψήφιους για αυτό είχε μόνο 15 και να βρεθεί ο ίδιος με το 70% των σταυρών προτίμησης των σωματείων. 
Ένα σχέδιο που ο ηθικός Στουραίτης δεν δέχθηκε γιατί ήταν μακριά από τις αξίες της ζωής του, αν και του προτάθηκε τουλάχιστον 5 φορές ακόμα και από στελέχη του.
Ο Καραμπέτσος εξ αρχής διατήρησε μια στάση ‘’ποιος είναι αυτός;’’ για τον Μελισσουργό και παρά την πίεση που δέχτηκε από κάποια στελέχη του εκείνος έλεγε ''η μόνος μου ή πάω σπίτι μου….''
Ο μόνος που τσίμπησε ήταν ο Απελπισμένος Μαυρομάτης που δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο από το να ξαναμπεί στην ΕΟΠΕ και πιστεύοντας  ότι είναι του χεριού του ο Μελισσουργός και θα τον ξεγέλαγε στην συνέχεια.
Το αποτέλεσμα γνωστό
Ο Μελισσουργός  των 40 σωματείων να βρεθεί με 133 σταυρούς προτίμησης και ο Μαυρομάτης να φτάσει το υπερβολικό 120 ενώ η δύναμη του δεν ξεπερνούσε τους 70.
Στην πορεία αυτή το μπλοκ των συριζαίων υποψηφίων που στήριξαν τον Μαυρομάτη έμειναν με τους δικούς τους +20 σταυρούς που κράταγαν για την πάρτη τους και τον Μαυρομάτη προσωπικά ενώ εξαιρέθηκαν από την συμφωνία αφού το απαίτησε ο Μελισσουργός.
Αυτό φάνηκε και στην ψηφοφορία για την  ΕΟΕ που η αναπληρωματική συριζαία Καλυβιώτη καταποντίστηκε και ΄στην θέση της υπήρχε το όνομα του Μελισσουργού. 

Αλήθεια τι θα συνέβαινε αν εκλεγόταν ο Μαυρομάτης με αναπληρωματικό για την ΕΟΕ τον Μελισσουργό; 
θα πήγαινε ο Μαυρομάτης να ψηφίσει για την εκλογή της ΕΟΕ ή θα είχε τίποτα ιλίγγους και θα πήγαινε στην θέση του ο αναπληρωματικός Μελισσουργός ;
εμείς απλά ρωτάμε...  

Μάλιστα όταν ο Μελισσουργός είδε ότι δεν προχώραγε η συμφωνία με τον Στουραίτη και ενώ του είχε κοπεί ένας υποψήφιος για αντικειμενικούς λόγους έβγαλε σκληρή ανακοίνωση εναντίον του Στουραίτη για να πολώσει τους υποστηρικτές του και να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ότι αντίπαλος του είναι η παράταξη Στουραίτη και όχι εκείνη του Μαυρομάτη.
Βέβαια η αποτυχία του συγκεκριμένου σχεδίου ήρθε γιατί η συμμετοχή των σωματείων  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ανέβηκε το όριο εκλογής τόσο ψηλά που δεν μπόρεσε να το φτάσει κανένας, ξεσκεπάζοντας το ήθος των 2Μ. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μελισσουργός είχε καταντήσει γραφικός  για 6 χρόνια καταψηφίζοντας Μόνος του, τους διοικητικούς και οικονομικούς απολογισμούς. 
Κάτι που δεν τον εμπόδισε να συμμαχήσει με τον άνθρωπο που καταψήφιζε επί 6 χρόνια.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι στις ψηφοφορίες, στις γενικές συνελεύσεις  δεν τον ακολουθούσε ούτε το alter ego του ο Κυριακίδης, σε αντίθεση με αυτή την ψηφοφορία για τον διοικητικό απολογισμό που έδωσε μερική στήριξη στον Μαυρομάτη με την αποχή αλλά και με τις οδηγίες υπερψήφισης σε κάποια μη προβεβλημένα στελέχη του.

Επειδή έχουμε αρκετό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές (σε δύο μήνες) θα γράψουμε όλες τις αλήθειες αλλά θα βγάλουμε και γεγονότα που θα εκπλήξουν ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: